wasmachine lekt

Uw wasmachine lekt

wasmachine lektVervelender dan dit krijgt u het niet. Zoek bij een lekkage altijd goed naar de oorzaak. Begin met te kijken bij het filter en controleer of dit volledig goed dicht zit. Lekt dit, dan heeft u de oorzaak direct te pakken.

In al andere gevallen dient u helaas door te zoeken naar de oorzaak. Kijk daarom hierna naar de slangen achter de wasmachine. Deze kunnen verstopt zijn, niet goed vast zitten of een ander mankement hebben waardoor ze gaan lekken.

Ook is het mogelijk dat de zeepbak van uw wasmachine verstopt is geraakt. Dit zorgt er voor dat het water niet goed weg kan stromen. Trek de zeepbak met een rustig rukje eruit en maak deze goed schoon.

Kijk hierna naar de ruimte waar de zeepbak zich in bevindt. Hier dient u te kijken of dit ook allemaal goed schoon is en niet lek is.

Een andere veel geziene oorzaak van een lekkende wasmachine is een deurrubber dat niet goed sluit. Een lekkage aan de manchet (deurrubber) is vaak het gevolg van viezigheid tussen de rubber en de deur. Maak deze dus goed schoon en zorg ervoor dat deze soepel beweegt en geen scheurtjes of gaatjes vertoond.

Komt u er nog steeds niet uit dan is tijd om om met de lokale wasmachine monteur in Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam contact op te nemen. Een lokale wasmachine servicemonteur scheelt u namelijk veel geld in voorrijkosten. Lees hieronder de top 3 van de beste wasmachine reparatie monteurs in Amsterdam.