buitengesloten-huis-almere

Mijn sleutel ligt binnen en ik sta buiten in Almere, wat nu?

Vervelende dingen komen altijd op het slechtste moment. Zo lijkt het in ieder geval. Stoplichten springen allemaal op rood wanneer je haast hebt, als ’s ochtends het koffiezet apparaat het niet doet laat je ook nog eens een zware doos op je tenen vallen en als het dan eindelijk weekend is besef je je dat je staat buitengesloten.  Turend door de ramen zie je dat je huissleutels nog vrolijk op de keukentafel liggen, en dan zakt de moed natuurlijk al helemaal naar beneden 0. Gelukkig hebben we voor jou wat tips en tricks opgeschreven van slotenmaker Almere die er voor zorgen dat jij zo weer binnen in je huis staat.

Er van uit gaande dat er nergens een extra sleutel ligt, kun je een rondje lopen om het huis heen om te kijken of er toevallig ramen open staan waar je door heen kan klimmen. Als enig geluk hebt  en er een raam open staat, doe dan wel voorzichtig!

Stel dat er geen enkel raam open is en geen reserve sleutel ligt bij iemand. Dat is vervelend zeg! Maar er zijn nog meer opties. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om te flipperen. Dit is een methode die inbrekers gebruiken om huizen binnen te komen. LET OP: flipperen kan alleen werken als de deur NIET op slot is gedraaid.

Flipperen is een methode die inbrekers gebruiken. Ze proberen met deze methode huizen binnen te komen met behulp van een pasje of een plastic strip. Inbrekers flipperen door een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de voordeur openduwen. Zo staan zij binnen een paar seconden bij u binnen. Dit kan jij  natuurlijk ook zelf proberen, misschien duurt het wat langer maar ja.. voor wat hoort wat.